Smart Study

Ljetni semestar: Kada krenuti učiti?


David Rey Hudeček
07/03/2023
Vrijeme čitanja: 4 min

SAŽETAK 📃

Evo nas ponovno, idemo u nove radne pobjede. Pred tobom su izazovi ljetnog semestra s novim kolegijima i ciljevima. Želimo ti da razvališ i ovaj semestar. Stoga je vrijeme za novi plan učenja  📚 sa što boljim time managementom

Štreberaj ekipa ti je pripremila kratki prikaz svih bitnih datuma i svega na što trebaš pripaziti da budeš pravi super Štreber. 🤓



1. IZVANREDNI ROK 

📅 Izvanredni rok će se ove godine održati od 01.-15.04.2023. 

Za izvanredni rok ti je potrebno jednako pripreme kao i za “običan” ispitni rok. Za ispit si uvijek računaj minimalno 4 tjedna (samostalne) pripreme (za većinu kolegija, osim matiše, osnova i makroekonomije). To znači svakodnevno učenje po cca 5h dnevno. Za izvanredni rok se kreni pripremati 07.03.

Instrukcije za Izvanredni rok. U tijeku su prijave za instrukcije za izvanredni rok. Instrukcije u Štreberaju kreću 3-4 tjedna prije ispita te se u pravilu održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija pogledaj ovdje.


2. PRVI I DRUGI KOLOKVIJ

Za kolokvije ti je (uz pretpostavku da pratiš na predavanjima i seminarima 🙃) potrebno 2 tjedna učenja. 

Prvi kolokvij. 

📅 Datumi prvih kolokvija: 20. - 30.04.2023.

📚 Učenje: oko 10.04., cca 4h dnevno (uz pretpostavku da si bio/la na svim predavanjima i seminarima)

Instrukcije za prvi kolokvij. Prijave za instrukcije za prvi kolokvij u Štreberaju su otvorene. Instrukcije startaju 2 tjedna prije kolokvija i održavaju se 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za prvi kolokvij pogledaj ovdje.

Drugi kolokvij. 

📅 Datumi drugih kolokvija: kraj 5. mjeseca - početak 6. mjeseca.

📚 Učenje: oko 15.05., cca 4h dnevno (uz pretpostavku da si bio/la na svim predavanjima i seminarima)

Instrukcije za drugi kolokvij. Prijave za instrukcije za druge kolokvije će također uskoro biti dostupne i otvorene na našem webu, a najkasnije nakon 1. kolokvija. Instrukcije startaju 2 tjedna prije kolokvija i održavaju se 3x tjedno po 2h ili 3h. 


3. LJETNI ISPITNI ROKOVI

Oko ljetnih rokova najčešće bude ludnica jer se od tebe očekuje da se paralelno pripremaš za ispite i za druge kolokvije. Bez brige, uz dobru organizaciju proći će ti i to razdoblje uz minimalan stres. 

Prvi ljetni ispitni rok. 

📅 Datumi prvog ispitnog roka: 12.-30.06.2023.

📚 Učenje: 15.05., cca 5h dnevno

Instrukcije za prvi ljetni rok. Otvorili smo prijave za ljetne rokove u Štreberaju. Sve grupe startaju sa pripremama cca 4 tjedna prije ispita. Instrukcije se održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za prvi ljetni rok pogledaj ovdje.

Drugi ljetni ispitni rok. 

📅 Datumi prvog ispitnog roka: 01.-08.07.2023.

📚 Učenje: 06.06., cca 5h dnevno

Instrukcije za drugi ljetni rok. Otvorili smo prijave za ljetne rokove u Štreberaju. Sve grupe startaju sa pripremama otprilike 4 tjedna prije ispita. Instrukcije se održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za drugi ljetni rok pogledaj ovdje.

 









Povezani postovi

Što me čeka na prvoj godini EFZGa?

EFZG Tips & Tricks | 4 MIN ČITANJA

5 ključnih razlika između Računovodstva 1 i Računovodstva 2

Smart Study | 3 MIN ČITANJA

5 knjiga koje Bill Gates želi da pročitaš ovog ljeta

Smart Study | 2 MIN ČITANJA



Komentari